Chirurgia Pleoapelor

Chirurgia pleoapelor denumita tehnic blefaroplastie este un procedeu de eliminare a excesului de piele, grasime si muschi de la nivelul pleoapelor superioara si inferioara.

Pierderea elasticitatii pielii odata cu trecerea timpului combinata cu efectul gravitatiei are ca rezultat deformarea pleoapelor. Daca in cazul pleoapei inferioare apar ridurile si "pungile" de sub ochi, in cazul pleoapei superioare pliul cutanat nou format poate atarna peste ochi obstruand chiar vederea. In acest fel, ochii par sa se micsoreze acoperiti fiind partial de o pleoapa excesiv de voluminoasa.

Interventia necesita o internare de 24 ore, se efectueaza sub anestezie locala cu sau fara sedare intravenoasa si are o durata de 60 - 90 min. De obicei, inciziile pleoapelor se fac de-a lungul pliurilor naturale ale pielii si se prelungesc in ridurile de expresie de la coltul extern al ochilor ("laba de gasca"). La nivelul pleoapei inferioare incizia se face la limita genelor sau prin interiorul ochiului in cazul blefaroplastiei transconjunctivale. Firele de sutura vor fi scoase dupa 3 - 5 zile. Cicatricile inevitabile oricarui gest chirurgical sunt greu de observat iar in timp devin chiar invizibile, ele fiind facute de-a lungul liniilor cutanate naturale. Ochii se vindeca rapid, timpul de recuperare fiind foarte scurt. Dupa operatie ochii vor fi bandajati timp de o zi, vor fi aplicate comprese reci, iar dupa scoaterea firelor, un machiaj usor si ochelarii de soare va pot permite reluarea activitatilor obisnuite (dupa o saptamana)

Rezultatele obtinute sunt de cele mai multe ori durabile si uneori chiar definitive. Pungile de grasime nu se mai pot reface, insa pielea se poate destinde in timp ca urmare a continuarii procesului de imbatranire.

Blefaroplastia este cea mai spectaculoasa operatie de intinerire faciala din punct de vedere al rezultatului si este prima alegere in obtinerea unui aspect proaspat si odihnit al fetei.

 
 
Copyright © 2004 S.C. Clinica Medical Service S.R.L. Toate drepturile rezervate.
Str. 9 Mai Nr. 32, Bacau, cod 600023, Romania. *** Telefon/Fax: +40 234 571.202/576.585
creat de idip Romania using Valid XHTML 1.0! Valid CSS!