Liftingul Facial

Operatia de lifting facial permite repozitionarea intregului complex structural al fetei indepartand excesul de piele si de grasime, ridicand si fixand straturile profunde de muschi si reajustand intreaga piele a fetei si gatului la noul continut.

Nu exista o varsta ideala pentru efectuarea unui lifting facial. Candidatii ideali sunt persoanele (femei sau barbati) a caror fata si gat au inceput "sa se lase", dar a caror piele isi pastreaza inca elasticitatea, iar structura osoasa este puternica si bine definita. Cea mai mare parte a pacientilor au intre 40 - 60 ani.

Operatia se realizeaza sub anestezie generala, dureaza 4 - 6 ore si necesita o internare de 2 zile. Incizia este de obicei discreta, fiind ascunsa in mare parte de par si de pliurile naturale ale pielii. Cel mai frecvent ea porneste de la tample, se prelungeste de-a lungul cartilajului urechii si se pierde posterior in pielea scalpului. Operatia consta in ridicarea, descretirea si tragera pielii in sens invers procesului de imbatranire dar nu imbunatateste piederea de volum a fetei. Dupa interventie in spatele urechii se lasa un tub de dren si se efectueaza un bandaj compresiv in jurul fetei si a capului pentru a diminua edemul postoperator. Pe parcursul interventiei parul nu va fi ras.

Tubul de dren va fi scos dupa 2 zile, iar bandajul dupa 3-5 zile. Cea mai mare parte a firelor de sutura se scot la 5-7 zile, cele din scalp fiind lasate cateva zile in plus. Liftingul facial nu este o operatie dureroasa. La inceput fata va arata straniu, trasaturile vor fi modificate de edemul postoperator, mimica faciala va fi partial impiedicata, iar sensibilitatea pielii va disparea temporar. Nu trebuie sa va ingrijorati, din a treia saptamana, cu putin machiaj si o pieptanatura care sa ascunda cicatricile, va veti putea relua activitatea normala.

Rezultatul obtinut in urma unui lifting facial dureaza toata viata, insa procesul de imbatranire al fetei continua; el nu este nici incetinit si nici accelerat de aceasta interventie. Este incontestabil faptul ca dupa ani de zile veti arata mult mai bine decat daca nu ati fi facut nici o operatie.

 
 
Copyright © 2004 S.C. Clinica Medical Service S.R.L. Toate drepturile rezervate.
Str. 9 Mai Nr. 32, Bacau, cod 600023, Romania. *** Telefon/Fax: +40 234 571.202/576.585
creat de idip Romania using Valid XHTML 1.0! Valid CSS!